Inspirationstorka på våren


När det gäller fotograferingen påverkas mycket av vilken årstid det är. På våren tappar jag kreativiteten. Jag vet inte varför. Allt eftersom sommaren kommer och går blir det lättare. Hösten och tidig vinter är min bästa tid. Jag undrar vad det beror på?

Nu är det slutet av mars och jag har varit ute flera gånger utan att ens tagit upp kameran. Jag njuter av att vara ute i naturen, men ser inga motiv. Det mesta ser dassigt ut. Snön är skitig, isen grumlig och ljuset är hårt. På hösten däremot ligger dimman över vattendragen på morgonen, isen är tunn och vacker och gryning och skymning är utdragna. Dessutom är det som att alla slappnar av på hösten. Till skillnad för våren då alla börjar att varva upp inför sommaren.

Min strategi är att jag ska komma ut och fotografera regelbundet, för den rutinen mår jag bra av. Om det sedan blir någon bild eller inte är inte det viktigaste.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.