Nikon 14-24 2.8 och reflexer


Det här är ett bra objektiv, inget snack om det. Men jag blev överraskad av alla reflexer jag fått i bilderna sedan jag började använda det. Det är klart sämre på den punkten ån det Sigma 10-15 mm 3.5 jag använt tidigare. Reflexerna är stora och svåra att åtgärda.

Reflexen i av elden som syns uppe i himlen är svår. Det går inte bara att använda vanliga lösningen i Lightroom för att klona bort det. Reflexen är för stor helt enkelt. Det går inte heller att minska på mättnad eller ljus, för då påverkas också stjärnorna och det blå i bakgrunden. Jag har kollat på lösningar med att använda lager i Photoshop för att komma åt det, och det är klart att det går att lösa. Frågan är bara om jag vill lägga ned den tid det krävs för att lära mig det.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.