Mellandag


Munkudden

Det var mer än sex veckor sedan jag tog i systemkameran. Jag har tagit någon bild då och då med mobilen, men inte lagt ner någon tid på att stilla mig och försöka att skapa något. I går åkte jag ut till havet. Jag passerade Domsjö, Vikbotten och Gullvik. Jag åkte ända ut till Munkudden. Härifrån har jag paddlat, åkt båt, övernattat eller bara gått efter stranden fler gånger än jag kan komma ihåg. Vanligtvis får jag inte mycket inspiration till att fotografera just här. Munkudden är mer av en utgångspunkt för att komma åt de norra delarna av Höga kusten. På Munkudden ligger de slipade grå kullerstenarna på en grund strand som vanligtvis inte är utsatt för de största vågorna. Det är ganska odramatiskt, men jag gillar platsen. 
Nu var det mellandag, av någon anledning så var nästan inga ute och gick. Molnen hade veckat sig, det såg ut som att det skulle bli väderomslag. Jag gillar väderomslag. Förändringar i luftmassor och temperaturer. Och jag gillar att se hur väderomslagen påverkar min omgivning och att ta in det med hörsel, syn och hud. Det hade frusit en hinna av is på de runda stenarna och det var väldigt halt. Stor risk att krascha kamerautrustningen om jag plötsligt hade tappat balansen. Från söder hade den grå himlen börjat att sprick upp, vattnet skvalpade svagt och vinden lade sig. Det var stilla. Jag lutade mig mot stativet, andades sakta och fann lugnet. Det har varit en intensiv julhelg.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.