Vårvintern


Jag har försökt att fotografera, men det går inte speciellt bra. Jag hittar inte motiven, och det jag ser tilltalar mig inte estetiskt. Allt är skitigt och, dammigt och solljuset är för hårt. Inget på ytan lever. Snön är smutsig, och under finns död växtlighet och lera. Växtligheten har ännu inte börjat att vakna till och har inte ruskat av sig vintern.

Den här tiden på året har jag tidigare ofta lagt kameran på hyllan under flera veckor i taget. Nu ska jag inte göra det, jag ska fortsätta, för att se vad resultatet blir. Kvaliteten på bilderna kanske sjunker, vad vet jag. Men jag kommer i alla fall att försöka att hålla kreativiteten vid liv. Att tänka mer på processen än på resultatet. Målet blir att inte sluta. Sen vet jag ju att de kommer att komma de där dagarna igen, då allt faller på plats, då jag tappar orienteringen och bara existerar i relation till motivet. Det hände inte idag.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.