Avskalade bilder


Aprilregn

Det finns så mycket runt mig som är vackert. Odiskutabelt tilltalande. Ljuset, himlen, solen, grönskan landskap i dimma. Det är så påtagligt och tydligt att det är vackert. Sen finns det en massa saker som inte i vid första anblicken är lika vackert. Kala grenar som strävar åt olika håll. Sådant som är grått och dött. Det som skaver. Det som påminner oss om vår förgänglighet. Men det finns en skönhet också där. Det finns saker med det döda och det skröpliga som jag inte kan vara utan. Jag känner meningsfullhet att ibland av att ta bort det “vackra” ut bilden tills det bara blir skelettet kvar. Den ursprungliga formen och inget annat. Bilden blir renodlad och får färre beståndsdelar, men det går att läsa in så  mycket mer i den. Det går bättre att vila i den avskalade bilden även om den också är dyster och melankolisk.


Jag har börjat att använda mitt nya stativ. Det första jag inser är hur lätt det är. Det väger bara ett kilo och det känns när jag bär det. Det andra jag inser är att kopplingen till kameran inte är likadan som den till mitt gamla stativ trots att båda tillverkarna Benro och Genesis ska följa standarden Arca Swiss. Plattan jag skruvat fast i kameran (Genesis) skulle varit minst en mm bredare för att kulleden (Benro) skulle nypa åt hårt. Det följde ju med en platta så den kan jag skruva på kameran, men sen har jag ju ett fästa på mitt 80-400 där jag också har en platta. Jag får ev köpa nya plattor?

Första intrycket är ändå att jag är nöjd med stativet. Grejen med plattan är lätt att fixa.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.